Dec 11, 2010

Roti Cheese Bertelur

Wahhh..ramai juga yang meminta resepi untuk Roti Cheese Bertelur yang saya publish kat entri menjamu mata hari tu.. Untuk tidak menghampakan uols, disamping juga as koleksi saya (senang kan ada rezepi kat blog nih, nak buat je, leh rujuk..) saya tepek jugakla kat sini..

Nak buat nih senang banget sebenarnya..



BAHAN - BAHAN
  • 4 keping roti
  • 1 biji telur
  • 2 keping slice cheese
  • 2 sudu minyak masak (tapi saya suka guna butter)
CARA - CARA
  1. Pukul telur. Nak potong bahagian tepi roti pon boleh, tak nak pon boleh.. Ikut suka..
  2. Ambil 2 keping roti, letakkan kepingan cheese di tengah2.. Belah 2, nak potong serong pon boleh, potong straight pon cantik jugak..hehe..
  3. Panaskan minyak, celup roti ke dalam telur dan goreng sampai kekuningan..
  4. Dah siap, angkat dan ngappp...hehe..Jangan sampai melecur lidah sudahh..

credit : My Resepi

12 comments:

  1. wahhh has...sedapnya!
    izan selalu buat roti telur je. dah lama tak beli cheese kat~ boleh cuba nih~

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing. nak cuba lah. pantang ada cheeese. fevret ni :)

    ReplyDelete
  3. hahaha sedp2..
    nak try
    seblum ni fatin jenis ambik roti celp lam telor ja ..
    xmasukkan cheese hehe
    nak try la nnt hehe
    makasih kak has :D

    ReplyDelete
  4. petang ne ila buat...ila suka...;-)

    ReplyDelete
  5. memang mabeles... bila la dpt beli cheese ni... huhuu


    hadiah dah sampai.. nanti hari isnin kakyong UP kan n3 yer...

    ReplyDelete
  6. waDuh...Sodap ni kak has...
    aida mmg giler cheese..nak wat la ..:)

    ReplyDelete
  7. salam has, semalam online sekejap je sebab ambik hubby di airport. Jd x sempat join GA tu. Apa2pun tq tag kak. Kak pun tag has join 1st GA yang kak buat, join ye...

    1st GA kelip-kelipkehidupan Mari Mengira Bintang

    ReplyDelete
  8. oo.. begitu rupanya.. cuma letak cheese je yer.. esok nk buat untuk sarapan pagilah.. thanks :)

    ReplyDelete
  9. opss.. lupa pulak.. boleh tak mintak izin nak share kat fb?
    ini linknya:
    http://www.facebook.com/pages/Apa-Saja-Untuk-Mu/150243078353764

    tk :)

    ReplyDelete
  10. izan, dni, miza, fatin & aida : haa..mmg sedap..

    ila : buatlah..gerenti menjilat jari..hehehe

    kakyong : wokeh..semoga happy ngan hadiah tu..

    kak mega : oret2, akan has jenguk nanti..

    bunga : sila2..

    ReplyDelete
  11. Walau menu simple tp keenakannya tiada bandingan..hehee

    Myra pn suka mkn nie, slalu brekfast buat roti telur cheese nie..

    ReplyDelete