Dec 17, 2010

Earning dari Churp Churp setakat ini..

Hehehe, baru nak buat entri ni.. Dah lama bertangguh, patutnya buat masa dapat 1st earning dari Churp Churp, tapi duk bertangguh punya pasal, skang baru dapat buat..

Kalau nak kira, saya daftar ngan Churp Churp ni lama dah, tak silap bulan 9 camtu.. Macam mana saya leh tahu mengenai Churp Churp leh klik kat sini.. Tapi oleh kerana masa tu, saya bukan beriya-iya sesangat, dan tak mengkaji secara mendalam (ececece..macamlah skang ni dah kaji), maka lambat jugaklah untuk saya dapat assignment dari Churp Churp, sebab utamanya follower saya kurang dari 25 orang (tak silap minimum follower utk dapat assig dari Churp Churp)..



Bila ek saya dapat 1st assigment dari Churp Churp ni? Saya pon dah lupe..agagaga.. Boleh camtu.. Kalau rujuk dashboard Churp2 tu bahagian Scheduled Tweet History, 1st saya dapat assig dari Churp Churp ni bulan 11.. Ha, lame tuu, dari bulan 9 daftar, bulan 11 baru dapat.. Jadi, kalau uols nak cepat dapat assig, better dapatkan follower melebihi 25 orang secepat mungkin..hihihi..


Masa awal-awal, saya notice untuk setiap assig yang lulus, saya dapat sebanyak RM0.11 per assig. Skang ni saya dah lost track.. Sebabnya, skang ni kan dah ada social sharing, dan per klik dapat RM0.20. But still leh agak kan berapa earning untuk setiap assig, tapi seriyes saya takleh nak kira dah.. Sebabnya, skang ni total earning saya dah jadi RM2.05. Cuba uols bahagikan dengan RM0.11, dapat berapa? Hehehehe..


Tak kisahla brape sen pon, asalkan tetap dapat assig dan earning tetap masyuk.. Hohoho, cuba tengok tu, lambat lagi baru dapat cash, tapi takpo, pelan-pelan, bak kata pepatah, sikit-sikit lama-lama jadi bukit.. Sapa nak bagi free-free RM2 kan? Kalau uols nak jugak merasa earning dari Churp Churp ni, meh daftar kat sini..

Kalau ikutkan saya nak buat entri tutorial cane nak buat assig tu, tapi dek kerana lappy tershut down, print screen yang saya paste kat Adobe Photoshop tu yang tak sempat disave trus ilang, maka tak dapeklah saya nak kongsi kat sini.. Bila saya dapat new assig, akan saya kongsikan ek..

Jangan segan-segan untuk add twitter saya, has_ishak, coz saya juga akan add uols.. Kalau saya tak add, sound direct je kat saya, kalu segan nak sound direct, bagi hint pon takper..hehehe.. Bukan apa, kekadang tu tak perasan.. Lagipun, pada saya, apa salahnya saling follow memollow kan, sama-sama dapat.. Kiranya win-win situation lah..



12 comments:

  1. wah, banyak gak akak dpt..sy br je 40sen..sape nak bg duit free kan?hehe..

    ReplyDelete
  2. betul tue, sekarang dah susah nak kira.. kalo social sharing boleh trace kat history.. Schedule tweet tak tau.. me punya dah RM6.17 baru..

    ReplyDelete
  3. huhu...nani nufnang pon tade progress pape pon..tang tu je earning..hehehe...mls nak cara sgt...churp2 ni mls nak lyn..sb tade ms nk concertrate..

    ReplyDelete
  4. sama lah kita...
    x berapa la sgt sen nya dlm churp2..hihi..jnji berharga..

    kita tag has join GA
    http://ekinashikin.blogspot.com/2010/12/giveaway-akhir-tahun-2010.html

    ReplyDelete
  5. akak...

    i dh add u jd follower...add mine please ..i'm begging u ..hahahah I pun nk tiru u jana income kat blog..tp update malas...camno?

    ReplyDelete
  6. saye ader join churp2 tapi tak reti gune....so saye biarkan ajer,,,

    ReplyDelete
  7. dah buat gak churp2 ni, tapi penah mengkaji secara mendalam lagi (pinjam ayat jap huhuhuhu)

    ReplyDelete
  8. waa..bestnya dh dapat earning..kak sya tk de kesempatan nk buat kempen...huhuhu

    My recent post "Watermark PERCUMA-Part 4"

    ReplyDelete
  9. wah...tahniah...teruskan usaha...

    ReplyDelete
  10. aanie : iskh..takdela bnyk mane, ade org lagi bnyk tau..takpe, pelan2 nanti bnyk gak..hehehe..

    cute mum : wahh..banyak tu dear..mesti follower ramai ni..

    naniey : takpe,nanti lama2 nuff tu akan bnyk gak, yg plg best kalau dpt be..

    ekin : oret dear..akan dijoin nanti..

    fizz : sekurang2nya 1 entri sehari..boleh..hehehe..

    nadia : alahai..sayangnya..apa yg u tak pfm dear..

    nora : heheh..takpo, pelan2 kaji, tp jgn lupo buat assig..

    kak sya : busy ngan keje ek? xpo, kak sya dah dpt gaji bulan2.

    deqdeq : thanks dear..jom sama2 berusaha..

    yong : jom..jom..eh dah add yong ke belom ek..

    ReplyDelete
  11. hehe masih blur disini haha :D

    adoiiii

    ReplyDelete