Feb 2, 2011

UPDATE | Cute Baby with a Book Contest & The Best Entry Contest

PERHATIAN : CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST TELAH DITUTUP.
TETAPI THE BEST ENTRY OF MA BELLE HISTOIRE DILANJUTKAN SEHINGGA 22/2/11 jam 2.22 petang waktu Malaysia..

Tak tahan apa ni? Oleh kerana dah tak tahan dan tak sabar menunggu tahun 2011, tangan pon dah gatai-gatai nak publish, dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, saya merasmikan contest pertama dan kedua yang bermula dari sekarang, anjuran Notre Belle Histoire bersama My Genius Baby Qarissa, dan penaja utamanya adalah Genius Baby on Board & PatiPerfume. Ada 2 kategori, iaitu Cute Baby with a Book Contest dan The Best Entry of Ma Belle Histoire Contest, dan uols boleh join kedua-dua kategori, dengan syarat buat entri yang berasingan kay..


CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST


RULES

HOW TO JOIN
  1. Buat entri mengikut tajuk yang diberi, tampal banner contest di entri dan sidebar, serta linkkan ke entri contest ini. Di entri tersebut mesti ada backlink ke blog Notre Belle Histoire.. Tag kepada 2 orang kawan..
  2. Letak 1 sahaja gambar yang tidak diedit (kecuali watermark jika mahu letak), sertakan nama dan tarikh lahir bayi.
  3. Contest ini terbuka untuk bayi yang berusia dari 4 bulan - 3 tahun sahaja 
  4. Kalau ada anak lebih dari sorang , boleh hantar gambar untuk semua anak yang eligible untuk contest ini dalam berlainan entri, means kena buat satu-satu lah..
  5. Di bawah gambar tersebut, sertakan slogan "Saya mahu memenangi *hadiah utama kerana ..."
  6. Tampal banner penaja GBOB dan PFA di entri tersebut, serta linkkan kepada website tersebut
  7. Jangan lupa untuk hantar permalink uols kat box komen entri ini, nyatakan id facebook (bagi yang klik like) dan id follower
SENARAI PESERTA CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST KLIK SINI | Update 1 Feb


THE BEST ENTRY OF MA BELLE HISTOIRE CONTEST


RULES

HOW TO JOIN
  1. Buat entri mengikut tajuk yang diberi, tampal banner contest di entri dan sidebar, serta linkkan ke entri contest ini. Di entri tersebut mesti ada backlink ke blog Notre Belle Histoire.. Tag kepada 2 orang kawan..
  2. Nyatakan 1 entri beserta link entri tersebut dalam blog Ma Belle Histoire yang kini dikenali sebagai Ma Belle Conway yang uols rasa paling best dan nyatakan kenapa uols suka entri tersebut.. Takmo pilih entri yang join contest or giveaway tau..hehehe
  3. Bagi cadangan kategori entri apa yang uols nak baca kat Notre Belle Histoire dan penambahbaikan blog Notre Belle Histoire
  4. Tampal banner penaja GBOB dan PFA di entri tersebut, serta linkkan kepada website tersebut
  5. Jangan lupa untuk hantar permalink uols kat box komen entri ini, nyatakan id facebook(bagi yang klik like) dan id follower 
SENARAI PESERTA THE BEST ENTRY OF MA BELLE HISTOIRE CONTEST KLIK SINI | Update 1 Feb


http://geniusbabyonboard.blogspot.com/
http://patiperfume.com


METHOD
  • pemenang2 bagi CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST ditentukan dengan gambar yang paling cute bersama buku, (yang nampak excited bersama buku-buku kanak2 akan dapat lebih markah..hehehe) dan slogan yang kreatif.. Jadi kalau gambar sahaja yang cute, tapi slogan hanyalah so-so je, tak menjamin kemenangan uols tau..
  • pemenang2 bagi THE BEST ENTRY OF MA BELLE HISTOIRE CONTEST ditentukan dengan kekreatifan uols menambat hati juri, sebab musabab yang boleh mencairkan hati juri, dan buah fikiran yang menyebabkan juri melompat sambil kata woowwww..
  • contest Cute Baby with a Book Contest ditutup pada 2/2/2011 tepat jam 2.22 petang waktu Swiss, means kat Malaysia jam 9.22 malam hari yang sama..hehehe 
  • contest The Best Entry of Ma Belle Histoire Contest dilanjutkan kepada 22/2/2011 tepat jam 2.22 petang waktu Malaysia..
    • mesti ada alamat di Malaysia (untuk uols yang duk obesi leh join, tapi kalu menang, hadiah anto kat Malaysia)


    PRIZE for CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST
    • Early Child Education Seminar (ECE) at Genius Baby On Board (GBOB) Worth RM199
    •  Perfume-perfume dari PFA
    • Produk pendidikan & permainan such as cd dari GBOB 

    PRIZE for THE BEST ENTRY OF MA BELLE HISTOIRE CONTEST
    •  Perfume-perfume dari PFA
    • Gelang dari Bonita Club
    NAK TENGOK HADIAH UNTUK THE BEST ENTRY OF MA BELLE HISTOIRE CONTEST  LEH KLIK SINI 


    *salah satu hadiah utama adalah Early Child Education Seminar (ECE) at Genius Baby On Board (GBOB) Worth RM199

    **Setiap peserta untuk kedua-dua contest ini akan mendapat kupon diskaun RM5 untuk Trial Playgroup GBOB. Sebarang pindaan tertakluk kepada puan penganjur & puan penaja. Walau bagaimanapun, sebarang perubahan akan dimaklumkan di entri ini.

    79 comments:

    1. Wah, dah tak tahan nak buat contest rupa nya. Hehehe. Insya-ALLAH nak join kategori Notre Belle Histoire tu. ;p Entri bakal didraft. Mungkin post Jan nanti :p

      ReplyDelete
    2. as'salam..

      insyaallah amy pun nak join bagi support sikit..

      ReplyDelete
    3. wah!!!!! hehehe
      teruja nih hehe
      mugkin bakal menjadi peserta hehe

      ReplyDelete
    4. akak klu gmbr adik kawan or jiran boleh x??

      ReplyDelete
    5. to all : jemput join..

      fatin : akak tak kisah je, tapi nanti kalau menang hadiah utama, dpt free seat ke seminar tu dapat kat sapa? jgn nanti ada yg berebut hadiah sudah..hehehe..

      ReplyDelete
    6. hahaha owhh ok :D
      insyallh fatin join k :D

      seminar apa akak???

      ReplyDelete
    7. nak join tp dah penat esok pulak hihi

      ReplyDelete
    8. dah lama tk join contest / GA... azam thn depan nk menang byk GA/Contest..blh ke? he3..

      ReplyDelete
    9. rasa2 ade foto Aliya dgn buku... Insya Allah, nanti kakyong join... hari ni jln2 amik semangat dulu..., sebab 36 jam tak ON tenet.. ni baru nak warm up...

      ReplyDelete
    10. sy plak mcm x tahan je nk join..hehe..tp masuk to-do-list dulu...;)

      ReplyDelete
    11. ok nak join contest buku dulu

      http://nanamrul-contest.blogspot.com/2010/12/cute-baby-with-book-contest.html

      nanti nk godek2 entry has nk join contest lg satu plak hehehe

      ReplyDelete
    12. jemput join segmen dekat blog. mudah je. hehehe.

      http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html

      ReplyDelete
    13. Salam. Untuk GA Mama, tak jumpa laa link yang u bagi. boleh tlg double check & resubmit?

      http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/10/mama-kembar-3-buat-giveaway-yay.html

      Thanks

      ReplyDelete
    14. Salam

      saya dah listkan contest u dekt my blog, u may wish to add RM5 for contest banner or RM15 to place your contest on sticky mode post.. Thanks

      ReplyDelete
    15. Salam perkenalan.

      Saya nak cuba nasib juga..

      http://scottishajjar.blogspot.com/2010/01/cute-baby-with-book-contest.html

      Id fb: Shanaz Scottish
      Id follower: danie_sid

      Harap dpt bgtau klu ada silap mana2 yea..thanks..

      ReplyDelete
    16. hello there,
      thanks for visiting us! ;D

      have a look at our biggest deal promotion!we promise you the best muffin and great price!
      you may save up to RM10 for this promotion big deal!!

      Have a look!
      and, our contest is still running on and give you chances to win free muffins!

      head yourself to our blog now!
      Happy muffins dear!

      with love,
      www.t7th.blogspot.com
      -the 7th-

      ReplyDelete
    17. salam... dah join

      http://www.mayaqarmyla.net/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      id follower : Yan
      id fb : Yan Yanty

      nanti inform yer ape yg kurang... konfius skit byk syarat.. takut ade yg termiss..

      ReplyDelete
    18. eB join yer

      http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      id facebook: E.B. EZRIN
      id follower: eB ezrin@mamaaerish&aed

      TQ

      ReplyDelete
    19. nak join utk aerish laks yer...

      http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest_11.html

      id follower : eB ezrin @ mamaaerish&aed
      id fb: EB EZRIN

      tq

      ReplyDelete
    20. salam

      menarik, tapi bukan malam ni ,,hati amat terseksa..

      ReplyDelete
    21. Tanda sokongan..lalu ku join..

      http://keyphochee.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ID: Keyphochee
      FB: Salina Johari 'Ann'

      *anything tak lengkap keep me inform ya..heehee

      ReplyDelete
    22. wah..meanrik ni...take note & kena wat photoshoot dulu..haha

      ReplyDelete
    23. na join yaa


      http://nanamrul-contest.blogspot.com/2010/12/cute-baby-with-book-contest.html

      ReplyDelete
    24. cuba nasib..

      http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ReplyDelete
    25. opps..tadi lupa letak ID,

      http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ID Follower: fa10
      ID fb : Faten Ainun

      ReplyDelete
    26. join contest best entry pula..

      http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/01/best-entry-of-ma-belle-histoire-contest.html

      ID follower : fa10
      id fb : Faten Ainun

      ReplyDelete
    27. dh update >_<
      TQ

      aerish:
      http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest_11.html

      aedrean:
      http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      TQ :)

      ReplyDelete
    28. :) :) :)
      ramainya yang join
      terbaeekkk!!!!

      singgah dari mknace unlimited

      ReplyDelete
    29. wah, nak joint baby tu atok takdo baby laie...baby kucim leh? hik hik...atok akan joint contest 2 ek..insyaAllah...



      ha berkaitan pertanyaan cikpuanhady tu,
      cikpuanhady : Atok ado dapek info, live feedjit tu mengslow an blog loading. Pastu, kadang2 klua iklan spam yang widgeo tu. lgpun function dio x byk. Tu yang atok tak galakkan. Tapi terpulang pado individu

      ReplyDelete
    30. salam..

      alycia join..

      http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      Id Follower : @lyci@
      Id Facebook : Azura Aziz

      tq ;)

      ReplyDelete
    31. thanks sis jemput nana:)nak join,tp xde lak gambar ank buah baca buku,baca surat khabar ad la:)

      ReplyDelete
    32. salam..

      ok kite dah betulkan..
      2 jekan??
      follower & tag...
      like pn dah wat..

      ReplyDelete
    33. SORY YAA..camne lak me leh copy nana punye entry tuh

      http://mamarifqy.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ReplyDelete
    34. salam..

      alycia dah update..

      http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      nnt semak semula yer.. tq ;)

      ReplyDelete
    35. saya nak join
      http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      id facebook-nizammuhd31@yahoo.com.my
      tapi nnt baru klik like kt fb

      id follower-wan nurul hezrina

      kalau ada yang kurang g tau k

      ReplyDelete
    36. salamm

      mai la jenguk skalik lagi..da betulkan

      http://mamarifqy.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ReplyDelete
    37. dah buat pembetulan...

      http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/01/best-entry-of-ma-belle-histoire-contest.html

      pening juga saya sbb x faham makna belle, notre, conway tu.. hehheh. Thanks.

      ReplyDelete
    38. dan ini juga dah dibetulkan

      http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ReplyDelete
    39. ada pembetulan sedikit untuk id facebook.


      saya nak join
      http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      id facebook-zammuhd31@yahoo.com

      id follower-wan nurul hezrina

      kalau ada yang kurang g tau k

      ReplyDelete
    40. As-salam...Cik Puan Hady
      saya sudah join ya!

      http://ujee-ujee.blogspot.com/2011/01/best-entry-of-ma-belle-histore-contest.html

      id FB: ujee mie
      id follower : ujee

      contest baby with book tu er..x sempat lg nak snap pic...nanti2 saya join ye...tq

      ReplyDelete
    41. nak join~ tp byk sgt syarat~ huhuh..a

      ReplyDelete
    42. http://bamyuyu.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ReplyDelete
    43. dah join!

      www.kismacorner.blogspot.com

      ID FB: Ruzimah Johari
      ID Follower: Canary Galapagos

      ReplyDelete
    44. dah join

      http://kismacorner.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ID FB: Ruzimah Johari
      ID Follower: canary Galapagos

      ReplyDelete
    45. dah join

      http://kismacorner.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ID FB:Ruzimah Johari
      ID Follower: Canary Galapagos

      ReplyDelete
    46. aznain join jugak

      http://contestcontest.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      id follower : aznanin

      ReplyDelete
    47. salam...

      saya da join..hehehe

      terjah ya...kalau ade kekurangan tolong komen nnti saya update.

      http://kamazima.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ID FOLLOWER : gmyfar_mat82
      ID FB :nor azimah hashim

      tq

      ReplyDelete
    48. join sama :)

      http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      id fb: Huda Karim
      id follower: Huda

      ReplyDelete
    49. aah lupalah=)saya dah betulkan dah tag 2 org kawan n gtau dorg..

      yang link back2pun dah buat.harap betul k.nnt terjah semula

      ReplyDelete
    50. http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      nanti terjah semula kot2 ada lagi syarat tak lengkap

      ReplyDelete
    51. salam,

      ok dah follow http://ceritaindahkami.blogspot.com/

      :)

      tq ek

      ReplyDelete
    52. As-salam...Cik Puan Hady
      saya dah join ya...for contest baby with book tu...

      http://ujee-ujee.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ReplyDelete
    53. salam, I dah follow blog tu. Follower no 117.hhehe sowy ID adalah Ruzimah Johari

      ReplyDelete
    54. http://iceboxrivet.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      id: sidratul muntaha
      follower 467

      ReplyDelete
    55. http://intankuterpilih-jomjoin.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      id facebook : ct hajar intankuterpilih
      id follower : intankuterpilih

      ReplyDelete
    56. Saya tumpang joit yer...

      ni link saya
      http://sayangkuzie.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      Id Folower : Akuzie
      ID Facebook : Roziah Khalid

      ReplyDelete
    57. salam

      aisha join juga ya

      http://ady-shariz.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      id : adyshariz

      TQ

      ReplyDelete
    58. Cute Mum dah join..

      http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      Id : Cute Mum
      FB : Nurul Uyun

      ReplyDelete
    59. baby SN pun nak join jugak ocntest best nih

      http://yatiechomeyllovecontest.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ReplyDelete
    60. salam

      me join yer

      follower id : mama zharfan
      fb id : suzi fadhilah

      http://suzie284contest.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ReplyDelete
    61. saya join!

      FB: Nadiah Sidek

      ID Follower: Nadiah Sidek

      http://mycontestzone.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      ReplyDelete
    62. salam..saya join yer..

      feel free to visit

      http://cuba-cuba-contest.blogspot.com/2011/02/cute-baby-with-book-contest.html


      id FB: zamzarina zakaria

      id follower: cuba-cuba-contest

      ReplyDelete
    63. join juga:-

      http://fasyafrina.blogspot.com/2011/02/cute-baby-with-book-contest.html

      id fb : alyani binti amran
      id follower: lya mama asya

      tenkiu

      ReplyDelete
    64. As-salam..
      saya dah buat back link for notre belle histoire

      http://ujee-ujee.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      thanks...

      ReplyDelete
    65. Salam...saya join...

      http://rrsaid.blogspot.com/2011/02/best-entry-of-ma-belle-histoire-contest.html

      id fb: Rafidah Rosli
      id follower: HadifaR_R

      ReplyDelete
    66. dah join..

      http://hasnolleilla.blogspot.com/2011/02/cute-baby-with-book-contest.html

      id follower: HHH
      facebook xde yer..maaf..xwajib kan?

      jemput terjah yer..remind me if ade miss pape..tq dear..

      ReplyDelete
    67. saya dah add 2-2 blog dlm bloglist. sori ye hari tu terlupa nak letak..

      ReplyDelete
    68. sudah repair ape y ptut.
      tlglah check ye.

      ReplyDelete
    69. dah repair n3..harap betul..hehe

      maaf ya tuan penganjur

      http://ady-shariz.blogspot.com/2011/01/cute-baby-with-book-contest.html

      TQ

      ReplyDelete
    70. MZ dtg lapor diri--wpun tak menang category baby& book tu, gigih gak buat entry category best entry plak ni..

      http://suzie284contest.blogspot.com/2011/02/best-entry-of-ma-belle-histoire-contest.html

      ReplyDelete
    71. sis..
      miera join!

      id follower:miera momo chan
      id fb:miera momo chan

      link:
      http://mieramomochan.blogspot.com/2011/02/best-entry-of-ma-belle-histoire-contest.html

      ReplyDelete
    72. assalam has..

      aisha join ya

      http://ady-shariz.blogspot.com/2011/02/best-entry-of-ma-belle-histoire-contes.html

      Id folo: adyshariz
      FB : aisha aminudin

      kalau x lengkap, bagitau ya

      TQ dear

      ReplyDelete