Dec 6, 2009

Vevey & Mt. Pelerin

Oleh kerana BILs mai, so kami bawak pi jenjln kt sini.. Memang Vevey antara tempat yg kami nak pi, tp tak berkesempatan lagi nak berkunjung.. Ni 1st time kami kuar jenjalan ari Ahad, besenya kami kuar ari Samedi je.. Bukan pe, takut sejuk nnt tak dapat nk masuk kedai klu ari Dimache sbb bnyk kedai ttp.. Tapi kali ni, weather sangat menarik, kurang sejuk dan sunny..

Memang menarik tempat nih, ada lake dan mountain.. Nak- nak skang nih dah ade snow kt mountain dan nampak dengan jelas.. As usual, datang sini naik tren, CHF9.60/person return ticket with half fare card.. Kat sini ade tempat nak skating, bestnyer klu dpt skate..huhuhu (cam pandai je..)

Pastu kami nak tren ke Mount Pelerin, harga CHF7/person return ticket with half fare card.. Kat atas nih lagi clear n very nice viewnya.. Kami siap meneropong utk tgk mountain, x sangka ade rumah kt atas mountain yg dah bersnow tuh..


video

View dari Renens Gare ke Vevey

2 comments:

  1. Oh Hafidz ke tangkap video ni?

    Bestnya lah tengok pemandangan kat Switzerland ni. Sejuk je...kat sini panas kering kontang XD

    ReplyDelete
  2. ha'ah..tu apiz yg amik..kitorg lupe nk bwk kamera..hihi..behla gk, tp kt sana mesti ade view yg unik kan?

    ReplyDelete