Dec 26, 2009

Madrid.. It's Real!

Sesampai je kt Madrid, kami cek in kt Agumar Hotel, 4 star dan ratenya jauh lg murah dr 1 star hotel kt Swiss, tp x sebest hotel kt Barcelona. Stafnya x brape friendly dan blk dia x seluas n seluxury hotel Torre. Kami bagi 3*. Then we off to Santiago Bernabeu stadium, ape laiee stadium football.. Tapi kali ni x masuk eventhough entry fee EU15. Pada pandangan saya, stadium ni nampak lagi modern n canggih buildingnya compared to Campnou stadium..

Pas puas en. Suami menatap stadium nih, kami gi makan kt tmpt yg x plan, sedap gak,tp dh lupe amende, yg ingatnyer ade california..hihih..nama makanan yg kami amik pon x ingat tp mmg sodappla.. Then we went to Prado Museum (nak tau ape dia tgk link ni..!) Punyerla ramai org beratur, sket punyer pjg lane dia, tp sbb esok dh ade plan lain, nk tak nak beratur jugak.. Sib baik sbb ada Zahra, kami dpt skip lane.. Bila nak byr rega tiket, skali dia kata arini free.. Pttla ramai bebenor, memang rezeki btollaa.. Museum ni tersgtla besau, even dh sampai nak ttp pon, kami x abih lagi jelajah museum nih.. Pastu kami gi makan paella kt tempat yg disyor kt inet, namanya ???, tapi bagi kami xdela sedap mane pon, nasi dia agak masin sedikit..huhuhu..ke memang paella camgini?

Soknya kami jenjalan kt bandar Madrid, pi park yg luas gler (walaupun ari Ahad ramai gle org, siap bnyk performance laie.. antaranya puppet show, magic show pon ade..) Pastu kami gi Plaza del Mayor. Kat sini lagi macam-macam performance ade, siap ade org lumpur lagi.. Yang paling tak tahan skali ialah kat Plaza del Sol, kt sini klu x pegang anak or bdak kecik btol2 (mak bdak pon leh gak) skali terlepas mau x dpt cr dah.. Memang sesak btol sampai berlaga bahu, nk jalan pon cam pakai kimono.. Malamnya kami cdg nak makan restoran Siam, tp x jumpa. Last2 makan dekat The Wok, bes banget!! Tapi sayang, kt Madrid je ade..huhuhu..

Last day, kami gi soping, en. Suami nak cari jeans kt El Corte Inglais, tp mak aii bapok mahal. Yang agak x mahal xdek size la plak.. Oleh kerana dah penat berjalan, so kami naik ronda2 dalam bas shj.. Hehehe.. Tapi menarik gak, leh tgk pelbagai tmpt..


video
Di aquarium


video
Di Plaza del Sol

No comments:

Post a Comment