Dec 7, 2009

Luzern

Hari ni en. Suami mengambil day off, sbbnya kami bersama-sama ngan BILs mau naik cable car kt Luzern utk menikmati pemandangan atas bukit, nk2 lagi skang nih dah snow kt atas mountain.. Tapi hari ni cuaca tak best, ujan n cloudy.. So, aktiviti utk naik cable car tu kiv dulu..

Harga tren return trip CHF61/person with half fare card, dan ini merupakan the longest journey tren ever yang pernah kami naik, which is lebey kurang 2 jam setengah.. Tapi x rasa sangat sbb sepanjang perjalanan viewnya menarik.. Kat area mane ntah, dah ade snow kt tepi2 jalan.. Bestnyer, rasa cam nak trun jap utk jamah.. Hehehe..

Tapi sayangnya, bila sampai Luzern, masih hujan n cloudy, so x nampak sangat mountain2 yg ada kt sini.. So we all decide utk jln2 kt Old Town je.. Pas makan pizza yang teramatla besau, we all decide nak naik plak cable car tu, memandangkan hujan dah makin reda plus dah x cloudy dah.. Tapi bila gi tny kt Tourist Counter, sis tu advice baek xyah naik, coz lg sejam dah nak kena trun (coz last cable car kul 4), nnt tak psl2 br je sapa atas, dah kena trun.. So, at the end we all gi soping kt Migros, Coop n Manor plus cari2 souvenir.. Cume yang x bestnyer, hujan makin lebat, nk bergambau pon x syok.. Nampak gaya, kena mai lagi nih.. Hihihi..


video
View 1



video
View 2

No comments:

Post a Comment