Jul 30, 2010

Sweet Cute Baby Smile Contest

Create your own banner at mybannermaker.com!


Create your own banner at mybannermaker.com!


Ni memang tengah mood giler join contest nih..hehehe.. Harap-harap sempat lagi la join Sweet Cute Baby Smile Contest nih anjuran intankuterpilih. Jangan tak tau puan penganjur baru je wat blogshop, Baby Ku Cute Collections, banyak baju baby dan kanak-kanak yang comey-comey, memang rambang mata la nak memilih..

Gambar ini yang menjadi pertaruhan..hehehe..


Nama : Nuryn Zahra Ab Al-Hadi
Umur : 1 tahun 4 bulan
Nama Ibu : Haszuraidah Ishak

Jul 29, 2010

ChanteqShopp Give Away

Hehehe.. ini kali kedua saya join giveaway.. Sonot gak join, lagi sonot klu dapat menang..hihihi.. Nak join pon senang je, kalau nak tau sila klik Giveaway ChanteqShopp..



Kena cepat-cepat tau coz giveaway nih berakhir pada 1 Ogos 2010..
Jom join ramai-ramai..





Jul 26, 2010

Right or Left?

Saya dapat link ni dari blog Watie. Sajela test..hehehe.. X sangkala plak resultnyer sama.. Ke memang smua orang akan sama?











Right Brain/ Left Brain Quiz
The higher of these two numbers below indicates which side of your brain has dominance in your life. Realising your right brain/left brain tendancy will help you interact with and to understand others.
Left Brain Dominance: 16(16)
Right Brain Dominance: 16(16)
Right Brain/ Left Brain Quiz

Jul 25, 2010

Leverage

Juga antara cerita yang saya suka layan.. X berapa heavy dan kadang-kadang ade adegan yang melucukan. Nak tau lebey lanjut, leh klik kt sini.. Plot untuk season 3 nih makin menarik.. Baru sempat layan ep. 2.. Can't wait..hehehe..


Jul 24, 2010

Kemenangan Yang Manis

Saya abadikan kejayaan yang diperolehi sepanjang saya melibatkan diri dalam conway yang dianjurkan oleh sahabat2 blogger yang lain, sebagai kenangan dan juga motivasi untuk terus berusaha dan membuat yang terbaik, kerana join conway is one of my way of getting to know myself.. (hehehe..cam pernah jumpa je ayat ni ek..agagaga)


SEPT 2009

1. Me Bertuah in ButterflyShop 1st GA

2. Me Dapat Duit Raya from MunzirShafie.com


OCT 2009

1. Zahra in Top 15

2. Zahra Menang Saguhati in Aksi Ceria Si Manja

3. Me : One of the Winners in JajaKraf.com GA

4. 1st Prize untuk Nadia Punya Contest

5. Me Bertuah in Ramadhan Raya GA

6. Teman Tapi Mesra

7. Me Dapat Diskaun 20% & Detox Foot Pad

8. Triple Lucky!!!

9. Me Pengomen Terbaik?


NOV 2009

1. 011110 Yang Ada Ong

2. Antara Kejayaan Yang Manis

3. Fuhh.. Tekaan Mengena Laa..

4. Tak Menang Tapi Dapat Hadiah?

5. Me Menang Contest Rizi Biz Shop

6. 121110 Yang Best!

7. Me Dapat Golden Pouch

8. Rezeki di AidilAdha 1431H

9. Hadiah Penuh Misteri

10. Zahra Top 25 & Me Lucky Winner no. 4?

11. 6999 Menjadi Milik Mutlak Me

12. Pemenang Termenang


DIS 2009

1. Sipi-sipi lagi nak kena

2. Cubaan Pertama yang Berhasil!

Jul 18, 2010

Berlin.. Guten Tag!!!

Trip kali ni agak spesel coz 2 in 1, conference and vacation..hehehe.. Oleh kerana PRIME 2010 dibuat kt Berlin, maka dapatla kami jenjln kt sini.. Kami stay kt Excelsior Hotel, lokasinya mmg menarik (dekat ngan zoo, europa center, tren dan bas) dan promotion rate lebey kurang sama ngn hotel kt Zurich yg kami duk aritu. Saiz bilik pon lebey kurang sama, cume xde free internet dlm blk dan x bg air botol mineral. Malah utk iron bj, seterika x disediakan..hohoho.. So kami bagi 3* kt hotel nih..

Skang nih musim summer, memang musim org jenjln, so agak ramaila jgk tourists kt sini. Nak masuk Reichstag utk tgk panoramic view sket punyer pjg line nyer. So kami pusing2 kt area situ sebelum gi tgk Brandenburger Tor, gate yang memisahkan East dgn West German. Pastu gi kt Checkpoint Charlie, kt sini ramai yg jual aksesori military, macam-macam dan memang menarik esp tang gas mask. Then we off to see the remaining Berlin Wall and learn history about Nazi, pusing2 kt Gendarmenmarkt, skali ade concert rehearsal. Best sbb gabungan orkestra dan gitar letrik. Malamnya kami ada boat ride yang dianjurkan oleh pihak conference, selama 3 jam kami duk atas boat.. Jenuh bontot jugakla esp time dah last2 tu plus dah penat & ngantuk..

Esoknya, kami gi Zoo Berlin yang mmg terkenal ngn bnyknya spesis dalam zoo nih. Memang luas dan lagi best dari Zoo Zurich. Jenuh nak menapak dan mengejar Zahra, tp sayang nak masuk Aquarium (which dalam zoo jugak) kena bayar lagi EU6. Then we off to Tv Tower utk tgk the whole city of Berlin sebelum pusing-pusing kt area situ.

Last day, kami gi jenjalan kt suburb of Berlin yang glamer ngn palace of Prussian Kings. Mmg luas btol kawasan park of palace nih.. Yang bestnyer Berlin nih, sangat banyak tempat makan, asian food takyah cakapla, sangat berlambak. Kat area kami duk, ade kedai nama Kaimug, sedap gak n plus ade Pizza Hut, i loiikee.. Pastu kt Oranienburg Strasse ade Kamala Restaurant, jgn tak tau ni adelah Thai restaurant yang sangat sedap. Kalau nak positive eating (sgt bnyk sayur..), silalah bekunjung ke Cha Cha Restaurant di Stadtmitte, juga Thai restaurant yang sedap. Nak soping juga best kt sini sbb bnyk choices kt sini (rase cam lg bnyk dr Swiss).


video


video

Jul 16, 2010

Essence Eyeliner Pen


Tertarik ngan eyeliner nih coz ala-ala cam eyeliner pencil, bezanya takyah guna sharpener.. Coz muncungnya cam liquid eyeliner. Harganya pun memang murah, CHF3.50 aje.. Tapi yela, daripada harganya pon xleh nak taruk harapan tinggi sangat, tp okla utk saya yang br nak menjinakkan diri dalam eyeliner nih.. Warnanya memang hitam pekat, tapi nk kata long lasting tu cam tak je.. Tapi taktau la sbb skang musim panas, jadi dia mudah pudar dan meninggalkan kesan gelap kt bahagian kelopak mata. Pendek kata, utk beli lagi tak mungkin la..hehehe..




Jul 9, 2010

Chuck


Ini adalah salah satu series yang saya dan en. Suami layan together-gether.. Hehehe, memang kelakolah citer nih.. X kering gusi laa.. Kekadang tu leh geram laks ngn Chuck nih.. Nak tau intipati citer nih leh click kt sini.. X abih lagi nih kami melayan season 3.. X sabar nak tau next episode.. Choww..

Jul 3, 2010

Summer sudaaa...

Skang nih dah masuk Summer, act dari 21 Jun aritu lagi.. Cumer skang nih makin terasa ke'hot'an summer yang ditunggu-tunggu oleh ramai orang.. Kalau ikutkan saya, saya lagi suka time Spring dan Autumn sbb nyaman dan selesa giteww.. Malah klu suh dipilih antara Summer ngan Winter, saya pilih Winter..hehehe..

Memang weather time Summer sronok untuk berjalan-jalan, it's sunny and bright, compare ngn time Winter, it's windy and cold. Tu memang saya x nafikan. Cumenyer, bagi kes saya yang bnyk spend masa kt umah compare ngn en. Suami yang bnyk spend masa duk ulang alik rumah-school, saya x rase sgt kesejukan time Winter. Nyaman je sbb heater kt umah ni tip top.. Tapi yang tak behnya, klu time Summer, kt dalam umah lg rasa panas dari kt luar (sbb kt luar klu ade angin kurang sket rs panas) Maklum sajala umah nih xde aircond or kipas.. Dari pengalaman kami yang bnyk pindah randah nih (malah pernah duk 2 hotel b4 settle down..), smuanya xdek aircond or kipas. Kata en. Suami, aircond kan menyumbang kpd air pollution, oleh krn Swiss nih famous ngan clean air country, maybe that's the reason nape xde aircond. Kot ye pon xmo pakai aircond, pasangla kipas siling ke, kipas dinding ke.. Jangan tak tau, kt opis en. Suami langsung xdek aircond /kipas.. Watla keje sambil menahan bahang panas n peluh.. Xleh bayang canela nak wat keje yang memerah otak dalam keadaan panas dan x selesa.. Owwhh..tak sanggup mak nokssss.. Yang duk lepak santai kt umah nih pon tak selesa canela ngn org yg bekerja..hohoho..

Lagi satu, time Summer nih bnyk plak benda2 terbang/merayap aka serangga yang cube masuk rumah...owhh..saya dahla kurang suker ngan serangga2 nih..huhuhu.. Pantang bukak pintu/tingkap, ade je yang akan cuba untuk masuk.. Ni yang buat tak sabar nak Autumn nih..hahaha..