Feb 22, 2010

Our New House

Semenjak sampai kt sini, kami dah menetap kt 3 buah rumah, and of course it's not our permanent apt.. Yang menariknya, tiap kali pindah umah dapat new environment tapi yg x bestnyer penatla tiap2 kali tu nak kena packing n unpacking..

First, kami duk kt umah di Ecublens, rumah sewa fully furnished CHF2700 with 1 bedroom, nice house tp sewanya terlalu mahal.. Kami duk selama sebulan, then we moved to fren's apt (dia blk Egypt) kt Renens, CHF1600 with 1 bedroom tp bigger than umah kt Ecublens.. Lokasinya mmg menarik, very close to Migros, metro, bus n tren.. Pas duk 2 bulan, kami pindah ke Prilly. Kat sini kami menyewa umah fully furnished CHF1700. Walaupun takde shopping mall yg dekat, tp very close to bus station.. Kami stay kt sini sehinggalah apartment (which is our apt now) yg dinanti-nantikan ini boleh diduduki, which is almost for 2 months..

Tanggal pada 21 Feb, kami pindah masuk ke apartment brand new yg sangat berdekatan dgn EPFL (en. suami yg nk duk dekat ngn uni) Dan semestinya rumah ni half-furnished.. Memang bestla rumah nih, sbb kami adalah org pertama yg duk kan.. Plak tu siap ade oven, microwave n dishwasher lg.. Yang x bestnyer, katilnya agak sempit utk 3 org (terpaksa beli katil single) dan lokasi apt ni agak jauh dr tren (bus plak x gi lausanne..!!!) compare ngan tmpt yg pernah kami duk.. Lupe plak nk bgtau sewa brape, plg murah yg pernah kami duk, CHF1440 (huhuhu..but for me, still mahei lagi..)


video


video


video

1 comment:

  1. aisey xnmpk gbr la plak..nk tgk sgt ni umah yg mahal giler ni..huhu..

    tp kt overseas mmg dorang xparticular dgt pasal keluasan umah kan..xmcm mesia..selagi ade tanah mau dibsarkan umah..hehe samala kita pn..ekke:D

    ReplyDelete